Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Μουσείο Μπενάκη από 12/06

LEGORRETA + LEGORRETA
Όψεις και χρώμα. Mυστήριο και μαγεία στην αρχιτεκτονική
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Legorreta + Legorreta, ιδρύθηκε το 1964 από τους Ricardo Legorreta, Noe Castro και Carlos Vargas και αναγνωρίστηκε διεθνώς γύρω στο 1970 με τις εμβληματικές κατασκευές των ξενοδοχείων Camino Real στην Πόλη του Μεξικού, στο Cancun και στην Ixtapa. Από τη δεκαετία του 1990 ο γιος του Ricardo Legorreta, ο Víctor, ξεκίνησε τη συνεργασία του με το γραφείο και προσέθεσε στο δυναμικό του τρεις νέους εταίρους, τον Miguel Almaraz, τον Carlos Vargas και την Adriana Ciklik.

Από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, το γραφείο παραμένει πιστό στη μεξικάνικη αισθητική δουλεύοντας με τρόπο φυσικό και αρμονικό, και συνδυάζοντάς την μεξικανική παράδοση με την εξαίρετη χρήση νέων τεχνολογιών. Η παρουσία του χρώματος, των αίθριων, του νερού και του φωτός, η συμμετρία των όψεων, οι συστοιχίες ανοιγμάτων, η φαινομενικά απλή γεωμετρία τους είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που καθιέρωσαν αρχικά τον Ricardo Legorreta και εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του γραφείου Legorreta + Legorreta.

Στην έκθεση συμπεριλαμβάνονται αντιπροσωπευτικά έργα του γραφείου Legorreta + Legorreta, μέσα από περίπου 100 φωτογραφίες, 25 σχέδια, τέσσερα προπλάσματα μεγάλων διαστάσεων, αντικείμενα, βιβλία και DVD.

Την ημέρα των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με την επιμέλεια της κας Martha Moreleon.

Επιμέλεια έκθεσης: Άννα Σκιαδά, αρχιτέκτων μηχανικός

Διάρκεια
12/06/2008 – 27/07/2008
Χώρος
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Διοργάνωση
Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού και το Μουσείο San Ildefonso της Πόλης του Μεξικού

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: