ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το συντονιστικό των ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ Της ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ παίρνει τη πρωτοβουλία για μία συνάντηση κινήσεων πολιτών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και ενεργών πολιτών με αφορμή τη ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ το Σεπτέμβριο του 2008.

Η ενασχόληση μας με το θέμα της υποθαλάσσιας μας έδειξε ότι η κινητοποίηση των πολιτών μπορεί να έχει αποτελέσματα μιας και καταφέραμε (όχι μόνοι μας) να αναδείξουμε τα προβλήματα αυτού του έργου, να καθυστερήσουμε το ξεκίνημα του και ίσως και τη ματαίωση του. Ταυτόχρονα όμως διαπιστώσαμε πόσο αλληλένδετα είναι τα προβλήματα σε μια μεγάλη πόλη, πόσο οι κρατούντες είναι μακριά από αυτά δεν έχουν σκοπό να τα λύσουν και πολλές φορές τα δημιουργούν οι ίδιοι.

Επίσης έγινε φανερό ότι το πρόβλημα της υποθαλάσσιας είναι κυκλοφοριακό, περιβαλλοντικό, οικονομικό, είναι και αισθητικό .Έχει να κάνει με το πώς βλέπει ο καθένας μας την ανάπτυξη αυτή της πόλης, τη σχέση του δημόσιου με το ιδιωτικό.

Με τον ίδιο τρόπο ενδιαφέρει όλους μας η καταστροφή της παραλιακής ζώνης από το αεροδρόμιο μέχρι το Καλοχώρι, η απειλούμενη τσιμεντοποίηση των στρατοπέδων, η απουσία ποδηλατοδρόμων, η απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς, η μείωση του πρασίνου, η οικοπεδοποίηση του Αλλατίνη , όπως και η κατάληψη των πεζοδρομίων από τα τραπεζοκαθίσματα, η κυκλοφοριακή ασφυξία των πεζών και άλλα πολλά.

Για αυτό παίρνουμε αυτή τη πρωτοβουλία, να συναντηθούμε πολίτες αυτής της πόλης και με αφορμή την εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο, να εξετάσουμε τη δυνατότητα οργάνωσης ενός πακέτου κοινών εκδηλώσεων που να αναδείξουμε όχι μόνο κάποια από τα προβλήματα αλλά και να διεκδικήσουμε λύσεις.

Σαν πρώτες σκέψεις θέματα-αιχμές θα μπορούσαν να είναι η θαλάσσια συγκοινωνία, οι ποδηλατοδρόμοι, η κατάληψη των πεζοδρομίων. Μπορείτε να συμμετέχετε με τις δικές σας προτάσεις και μέσα από ανοιχτή συζήτηση να καταλήξουμε με ποιούς τρόπους θα κάνουμε εκείνη τη βδομάδα αισθητή τη παρουσία των πολιτών που διεκδικούν και μπορούν να έχουν μια άλλη πόλη.

Η συνάντηση θα γίνει τη Τρίτη 1 Ιουλίου 2008 στις 8 το βράδυ στο ανοιχτό θεατράκι του REMEZO στη Ν.Πλαστήρα στη Καλαμαριά. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είτε μέσω email, είτε στα τηλέφωνα

2310281695 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ

6944588221 Γιώργος Αντωνόπουλος, 6944274787 Θανάσης Μητράκος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: