Σχετικά με την εκλογή προεδρείου στον Σ.Α.Θ.

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι κρίνουμε σημαντικό να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία συγκρότησης σε σώμα του νέου ΔΣ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, που έγινε σε ειδική συνεδρίαση στις 15/4/2008, την οποία συγκάλεσε η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 8 του καταστατικού.

Η απλή παράθεση των γεγονότων θεωρούμε ότι είναι αρκετά διαφωτιστική για τις επιλογές των άλλων παρατάξεων, όπως επίσης και για τις φανερές ή μη προθέσεις τους!

Η παράταξή μας που, όπως είναι γνωστό κατέλαβε τη δεύτερη θέση σε εκπροσώπους στο σώμα και θα είχε άμεσο ενδιαφέρον και δικαίωμα να διεκδικήσει το προεδρείο, έχοντας ήδη προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε σχετικές διερευνήσεις, επέλεξε να μην διασπάσει τη διαφαινόμενη συναίνεση για έναν κοινό πρόεδρο όλων των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και δεν υπέβαλλε εξ αρχής υποψηφιότητα για το προεδρείο. Επίσης αποδέχτηκε την πρόταση της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (ΠΑΣΟΚ) για αναβολή της συνεδρίασης του Δ.Σ. «για να δοθεί χρόνος στις παρατάξεις για διαβουλεύσεις». Κατά την συνεδρίαση η εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ περιέργως όχι μόνο δεν διατύπωσε αίτημα αναβολής της εκλογής αλλά αντίθετα τοποθετήθηκε υπέρ της άμεσης διενέργειας της ψηφοφορίας.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κατάθεση προτάσεων για τις ακόλουθες υποψηφιότητες:

  • Από την ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ κατατέθηκε η υποψηφιότητα

       της Βίκυς Ευταξά.

  • Από την ΕΛΕΜ κατατέθηκε η πρόταση για υποψηφιότητα του εκπροσώπου της ΑΝΑΣΑ Σ. Τσελεπίδη.

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΣΑ Σ. Τσελεπίδης ζήτησε ανοικτή στήριξη από όλες τις παρατάξεις σε τρία θέματα τα οποία η ΑΝΑΣΑ θέτει ως ζητήματα πρώτης προτεραιότητας και έλαβε σχεδόν από όλες τις παρατάξεις την απάντηση ότι είναι αποδεκτά, αλλά με διαφορετική ίσως ιεράρχηση για την κάθε μία.

Μετά από τις τοποθετήσεις αυτές και παρά τον συναινετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην συνάντηση, ο εκπρόσωπος της ΑΝΑΣΑ Σ. Τσελεπίδης δεν απεδέχθη την υποψηφιότητα του.

Η παράταξη μας, το FORUM μετά από την εξέλιξη αυτή, υπέβαλλε την υποψηφιότητα του Δώρη Σέμψη η οποία απορρίφθηκε από το προεδρείο της συνεδρίασης με επιχείρημα ότι είχε κλείσει η διαδικασία υποψηφιοτήτων και βρισκόμασταν σε φάση εκλογής, ενώ στην ουσία συζητιόντουσαν ακόμα οι προτάσεις για τις υποψηφιότητες.

Τα επιχειρήματα της προεδρεύουσας αναφέρονταν αόριστα στο καταστατικό και με κανέναν τρόπο δεν επιβεβαιώνονται, όπως ελέγξαμε, από τις διατάξεις του καταστατικού του συλλόγου.

 

 

 

Παρόλες τις ενστάσεις μας, η ψηφοφορία προχώρησε με μοναδική υποψήφια τη Βίκυ Ευταξά της ΝΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ.

Παρά το αίτημα μας η ψηφοφορία να διεξαχθεί με ψηφοδέλτια που να γράφουν ΝΑΙ (=υπερψήφιση της υποψηφιότητας), ΟΧΙ (=καταψήφιση της υποψηφιότητας) και ΛΕΥΚΟ έτσι ώστε να αποτυπωθεί με ακρίβεια το αποτέλεσμα η προεδρεύουσα προχώρησε στην ψηφοφορία χωρίς να το αποδεχτεί.

Η Βίκυ Ευταξά εξελέγη με 5 ψήφους υπέρ και 4 «λευκά».

Η Μ. Ιορδανίδου με πρόταση της παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ εξελέγη για τη θέση της γενικής γραμματέως, με 5ψήφους υπέρ και 4 «λευκά». Τις θέσεις αντιπροέδρου και ταμία πήραν αντιστοίχως οι: Όλγα Πάππα και Αλέξης Βανδώρος με τις ίδιες ψήφους.

Το εκλεγέν προεδρείο ψηφίστηκε από την ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ και την εκπρόσωπο της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ (ΠΑΣΟΚ) την Μ. Ιορδανίδου όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα. Ουσιαστικά η σύνθεση του προεδρείου δεν διαφοροποιείται από αυτήν της προηγούμενης θητείας, ενώ στην εκπροσώπηση των παρατάξεων σημειώνονται διαφοροποιήσεις.

Η προσεκτική ανάγνωση των γεγονότων και των υποψηφιοτήτων καθώς και οι μεθοδεύσεις που πραγματοποιήθηκαν με επίκληση ανύπαρκτων καταστατικών διατάξεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

 

 

Καθώς η ανακοίνωση γίνεται 2,5 μήνες μετά την εκλογή του νέου προεδρείου και βρισκόμαστε ήδη στις αρχές Ιουλίου, θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι στο διάστημα αυτό έγιναν μόνο 2 τακτικές συνεδριάσεις και έτσι καταρρίφθηκε απολύτως το επιχείρημα της ΝΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ για κατεπείγουσα συγκρότηση του νέου ΔΣ ώστε να παραχθεί άμεσα έργο! Αποδεικνύεται ότι η μόνη επείγουσα ανάγκη ήταν η επανεκλογή των ίδιων προσώπων στο προεδρείο.

FORUM Θεσσαλονίκης – Συνεργασία Αριστερών Αρχιτεκτόνων

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: