Ενημέρωση από το Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ

Το κείμενο που ακολουθεί κατατέθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΔΑΣ από την Συνεργασία Αριστερών Αρχιτεκτόνων.

Από τις εκλογές του Μαρτίου η παράταξη της Συνεργασίας Αριστερών Αρχιτεκτόνων βγήκε ενισχυμένη διπλασιάζοντας τους εκπροσώπους της στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Η συμμετοχή μας στις εκλογές και στο Δ.Σ. δηλώνει την διαθεσιμότητα μας να δουλέψουμε για «την επανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας και του κύρους του συλλόγου, την ισχυροποίηση της Πανελλαδικής του έκφρασης, τον επαναπροσδιορισμό του χαρακτήρα και του ρόλου του προς όφελος της Αρχιτεκτονικής και των Αρχιτεκτόνων», σημεία που αναφέρονται από κείμενο – διακήρυξη της παράταξης μας για τις εκλογές.

Βάλαμε στόχο επίσης την ουσιαστική συνεργασία με συγγενείς παρατάξεις, με τις οποίες θεωρούμε ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από αυτά που μας ενώνουν.

Η παράταξη μας θεωρεί ότι στην δεδομένη πολιτική συγκυρία και με την συγκεκριμένη σύνθεση του Δ.Σ. οφείλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε αριστερή προεδρεία στο ΣΑΔΑΣ.

Με λύπη μας επισημαίνουμε ότι έχουν περάσει 6 μήνες από την διενέργεια των εκλογών και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο Δ.Σ. αδυνατούν να λειτουργήσουν έτσι ώστε να δημιουργηθεί προεδρείο, παρά τις προσπάθειες μας για συνεννόηση με συγγενείς παρατάξεις.

Δυστυχώς, τόσο η Συσπείρωση Αριστερών Αρχιτεκτόνων όσο και το Νέο Κίνημα Αρχιτεκτόνων αλλά και η Πανεπιστημονική αρνούνται οποιονδήποτε ρόλο και αρνούνται επίσης να στηρίξουν άλλη υποψηφιότητα και αυτό χωρίς πολιτική τεκμηρίωση, αλλά ούτε και πρόταση για το τι μέλει γενέσθαι.

Η παράταξη μας σεβόμενη τον ρόλο που της ανέθεσαν οι συνάδελφοι που την στήριξαν στις πρόσφατες εκλογές και θέλοντας να στηρίξει τον θεσμό, υπέβαλλε υποψηφιότητα η οποία δεν στηρίχθηκε από καμία άλλη παράταξη. Προχώρησε επίσης σε πρόταση για στήριξη του Αντώνη Μαούνη για πρόεδρο του Συλλόγου, μια πρόταση που η Συσπείρωση (και ο ίδιος ο Αντώνης) αρνήθηκε.

Η πρόταση μας σήμερα για πρόεδρο, και μετά την άρνηση του Αντώνη Μαούνη, είναι πρόταση για τον Κώστα  Μπαρδάκη.

Αν και αυτός αρνηθεί ή τυχόν ψηφοφορία δεν φέρει αποτέλεσμα δηλώνουμε ότι: θα δώσουμε ψήφο ανοχής σε όποιον  συνάδελφο οποιασδήποτε παράταξης θέσει υποψηφιότητα και καλύπτει τα ακόλουθα ελάχιστα κριτήρια:

1. Να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια, ήθος, μέτρο και ουσία στο λόγο και στο έργο του

2. Να διαθέτει καθαρό λόγο, ανυποχώρητη βούληση και όχι αγκυλώσεις από κόμματα και εξουσίες

3. Να υπηρετεί όλους τους συναδέλφους χωρίς διαχωρισμούς και όχι την παράταξη του

4. Να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει τον σύλλογο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα.

Και λέμε ότι θα δώσουμε ψήφο ανοχής γιατί ο σύλλογος οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες στο εσωτερικό του μιας και οι εξελίξεις, τόσο στη φορολογική μεταρρύθμιση, όσο και στο χωροτακτικό, δεν περιμένουν. Δεν είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε «καρέκλες» και «θέσεις». Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε τον ουσιαστικό ρόλο του συλλόγου στους αγώνες για τα δικαιώματα των συναδέλφων, στις κινητοποιήσεις για καλύτερες πόλεις, στους αγώνες για καλύτερο περιβάλλον.

Advertisements

3 Σχόλια

  1. Με ψέματα στο ΚΑΣ απόσπασαν τη γνωμοδότηση για το κλείσιμο του Φιλοπάππου.

    Δείτε στο blog Φιλοπάππου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: